Monday, January 14, 2013

Tazka pohoda, beham bez babiciek

Babicky su prec a ja musim zacat improvizovat. Az teraz zistujem, aka to bola pohoda predtym. Teraz sa uz nemozem len tak vybrat rano niekam behat. Deti mame podelene rovnakym dielom...prezliect, nakrmit, zabavit, odviest do jasiel...dvojsmerky do/z prace su v ohrozeni, ale nevzdavam to a tvrdo so zenou vyjednavam, ze aspon raz za tyzden by som chcel bezat aj rano do prace a ze by teda mohla syna brat do jasiel ona...je to na dobrej ceste :)

Co je vsak teraz dolezite, uvedomil som si, ze spanok je zbytocny luxus a behat sa da aj v noci. Plan na dnes mi urcil asi 3h beh (32km) a tak som si dobrovolne nastavil budika na 3:50 rano...vstavanie bolo tazke, ale dal som to. Aby som to mal tazsie, vonku prsalo (kua, ved nemalo!). U nas uz aspon mesiac neprsalo a nejak ma to zhyckalo a tak som teraz seriozne chvilu rozmyslal, ze ci ist alebo nie. Ale po minulotyzdnovom Honzovom blogu, kde detailne popisal ocistec, ktorym si presiel pocas dazdivych 38km, som to jednoducho nemohol vzdat. Akurat som zmenil trat a miesto vybehu do cerstvo zablatenej prirody som sa vybral do Sevilly a spat, cez dediny, po asfalte. Islo to presne, ako som cakal, uplne v pohode, bez stresu, bez kriz, bez unavy, taky pohodovy vybeh, za 2:53h...az sa mi nechce verit, ze pred necelymi 2 mesiacmi som sa pri 32ke tak vytrapil. A teraz som este ku koncu zrychloval, nech som skor doma.

Uz sa budem opakovat, ale najviac sa mi na tom celom paci, ze dobehnem, dam sprchu a hned sa idem venovat rodine...ziadne zdochynanie, ziadne nevolnosti, nic, tazka pohoda. To je super!!! Na tychto dlhych behoch mi vadievali tie stavy "potom" a ten zabity cas, ktory som bol uplne useless. To vsetko je prec!!! Aj by som si povedal, ze to je preto, lebo v treningu behavam 40+ km behy a nejaka 32ka uz nie je vyzva, ale ja som teraz v pohode uz aj pocas tych 40km behov, ktore vzdy zeniem do novych maxim. Sa to zlomilo niekde po 38km behu, ked som zacal tie 40ky - ale co presne to je, to neviem. Hlava alebo telo sa asi preplo na vyssi mod alebo co...:) Fakt mi to robi radost, lebo teraz si viem vyclenit nejaky cas na dlhy beh a zaroven viem, ze uz 20min po dobehnuti (sprcha a tak...) sa mozem aktivne podielat na dalsom rodinnom programe. Tak snad mi to vydrzi...

V ramci rekapitulacie tyzdna - momentalne mam 13 dni rodicovskej dovolenky, takze behavam iba v okoli. Vo stvrtok som si odkruzil na atletickej drahe 40 koleciek (2x5000m a nejaky vyklus), pripadal som si ako skrecok v klietke. A dnes, hoci je len 13teho, ja uz mam nabehanych 207km, to tu este nikdy nebolo! Ale celkovo to tento mesiac nebude viac nez 400 - zaregistroval som sa totiz na polmaraton, o 2 tyzdne v Seville a kilometraz mi tym padom zacne klesat, treba sa setrit, ladit formu.

Este si musim nostalgicky spomenut, ze dnes som planoval bezat 1. rocnik nejakeho trailu v Sierra Nevade - 16.5km, 900 vystupanych metrov, krasne vyhlady na hory a more - mal to byt fajn zaciatok sezony, prijemny beh v horach....ale vzhladom na rodinnu situaciu som to radsej nechal plavat (rovnako ako decembrovy maraton v Malage) a doma som to ani nespomenul...mozno o rok, mozno inokedy...

4 comments:

  1. Jedes bezvadne! Priprav se na to, ze si k Tobe budu behem roku chodit pro rady ohledne toho spankoveho deficitu a starosti o 2 nemluvnata (kdyz rodice full time pracuji ve vlastnich firmach...).

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kludne sa pytaj :) Ale ja samozrejme nebeham o stvrtej rano kazdy den, to mam spanok az prilis rad na to. Tu hodinku na beh bezne dni najdem v pohode, ci uz cez obed alebo vecer. To akurat tieto dlhe behy si treba privstat.

      Delete
    2. No.. vcera jsem byl po ranu, jako kdyz me prejede autem a jeste couvne:).. nechtelo se mi bezet do prace.. fakt nechtelo..ale vzpomnel sjem si na tvoje boje.. a pomohlo mi to.. takovy vzajemne se podporujici spolek:)
      Dneska jsem i vesloval a snad se k tomu probojovavam.. vidim, jak budes pelasit po Brdech a abych ti stacil, musim ve svem stareckem usili vytrvat!
      at se dari! 12:)

      Delete
    3. O Brdy sa vobec nebojim. Verim, ze mi spravis krasnu fotku, ako bude prebiehat cielom. :)

      Delete