Tuesday, January 8, 2013

Tak uz mam natrenovane?


Ked som asi pred 3 rokmi videl u Honzu v kancli jeho treningovy plan na Brdsku 50ku, myslel som si, ze je uplne sialeny, ze behat v treningu 46km je masochizmus a ze nikto pri zdravom rozume to nemoze davat. No, a cuduj sa svete, uz som na ustav asi aj ja. Cez vikend som si odbehol 48km, za 4:45h, kludny beh, s usmevom na perach, bez stresu, plny nadsenia. Keby u nas zostali babicky o par tyzdnov dlhsie, asi by som to potiahol postupne az k 60kam. Ale kedze zajtra odchadzaju a na dve deti zostaneme so zenou sami, musim sa bezecky krotit a viac sa venovat rodine. Vobec to ale nevadi, vsetko ide podla planu a tato 48ka bola poslednym planovanym ultra treningom. Teda, pokial sa drzim Honzovo plan spred par rokov. 

Este by som sa kratko vratil k tomuto behu (trat na Endomondo) - na nedelu sme toho mali naplanovaneho az az, tak som si rano musel privstat. Budik bol na 4:30, ale nakoniec som vstal az tesne po 5:00, som ranny spac. U nas je tma az do pol deviatej a tak som sa tesil, ze si 2-3h odbehnem v ludoprazdnej pustatine uplne po tme, iba s celovkou. No co vam budem hovorit, bola to nadhera. Nikde nikto, tichucko, iba celovka mi svietila na cestu, na oblohe hviezdy (ha, jedna mi padla presne pred nosom - tiez krasa), vonku asi 5'C. Kedze v Spanielsku sa davaju darceky az na troch kralov (Reyes Magos), podarilo sa mi este u nas v dedine stretnut jedneho z tych kralov, ako sa uprostred noci zakrada, nosu mal plnu darcekov...aby som to uviedol na pravu mieru, traja krali pochadzaju urcite z japonska, jazdil totiz na toyote :) A ako si tak bezim pustou krajinou, zrazu asi 5m odo mna zareval lev!!! No, to ma v prvej chvili napadlo, lebo vecer predtym som si cital na nete o levoch a nejak mi nedoslo, ze popri cesticke sa pasu dive kone. Ale fakt mi to v prvom momente znelo ako lev :) A potom si bezim dalej a v tme na mna svietia niecie oci - tiez to bol divny pocit, ale spomedzi vsetkych moznych adeptov (dive psy, cigani, levy a podobne) som bol nakoniec rad, ze to bol zase iba kon. Volne pobehujucich psov som nastastie nestretol, vsetky boli pozatvarane, tak som im iba dal prilezitost sa dobre vybrechat - najma jednemu, pri ktorom som sa zastavil a dal si tam obcerstvovacku...no mohol sa aj zblaznit od tolkeho stekania :) Este musim dodat, ze povodne som chcel ist 47km, ale v istom bode som zistil, ze mam dve moznosti na navrat domov - bud dam o 2km menej alebo o 1km viac. No, to bolo celkom jednoduche rozhodovanie sa...Po dobehnuti som mal cas iba na rychlu sprchu a hned sme sa ponahlali ku kamosom na tradicny trojkralovy kolac, odtial navrat domov na obed a potom sa vyrazalo na plaz k oceanu robit sightseeing s babickami. Vlastne som si v ten den oddychol az uplne vecer, ked som lahol do postele...

Takze, co dalej? Naozaj je na Brdy uz natrenovane? Uspesne som odbehal 32, 35, 38, 41, 44 a 48km...bude to musiet stacit, na viac uz nezostava cas. O dva tyzdne mam polmaraton, vo februari maraton a potom uz su brdy. Na nejake objemy uz fakt nie je priestor, zislo by sa troska na rychlosti popracovat - cize kratsie behy (20-25) a radsej rychlejsie. Uvidime, ako to pojde...

Este par fotiek z tej 48ky:





3 comments:

  1. Duri, ses fakt dobrej!
    To ja ve svem stari beham pomaleji.. fakt.. Na Brdech verim, ze me potahnes k vybornym casum.. tedy k mym vybornym casum..:)
    Musim doplnit na bjehej svoje km, abys nebyl tolik vepredu.. snad to k vikendu vic stahnu..
    MSF! a brzo na shledanou. 12:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ale ty chces brdy pod 4h, to ja jedine tak na bicykli. A okrem toho, ja do aprila dam nad 40km iba maraton vo februari a inak asi nic, nebude na to cas (popri pol/maratone) a ani rodinne podmienky mi to nedovolia. Preto mam pocit, ze ta forma nebude dobre nacasovana a na brdoch si uz nohy ani nebudu pamatat, ze niekedy v decembri behavali 40+.

      Delete
    2. Ale vse si pamatovat nozicky budou.. uvidis..
      ja Brdy pod 4h? Jsi spadl z visne naznak?
      Z lonska mam 4:17 a to se mi sakrys darilo... Kdybych se malicko zlepsil, tak treba 2 minuty.. tak byhc byl spokojen, 5 minut nadsen..
      tak jako tak do toho pujdu decentne i kdyz co rozum dovoli.. 28.4.. tedy asi 14 dni po brdech mam jeden z letosnich vrcholu sezony.. zahranicni..:).. to bude teprve narez..:)..
      MSF! 12:)

      Delete