Thursday, December 13, 2012

Momenty, pre ktore sa oplati behavat

Posledne roky si na sluzobky vzdy so sebou bravam bezecku vybavu, ale musim priznat, ze nie raz som ju niesol domov uplne cistu a nepouzitu. Mozu za to veci typu nedostatocna motivacia, zle pocasie, unava z cesty a meetingov, pracovne vecere alebo neznalost lokalneho prostredia....proste milion vyhovoriek a dovodov preco zostat rano dlhsie v posteli :(

Ale tato sluzobka do Luxembourgu mala byt uplne ina, vynimocna. Predpoved sice vobec nebola priazniva, predosle dni tam husto snezilo, teploty boli cely den pod 0, ale povedal som si, ze teraz to proste dam a zabalil som si pre istotu dvojnasobnu vybavu, aby som mohol behat kazdy den a mala cas vyschnut. Hned prvy den vecer som sa vybral na 8km vyklus do starej znamej oblasti - otestovat teplotu vonku a lad na chodnikoch. Lokalni na mna pozerali ako na blbeho, ked som si to sinul mrazivym Luxom v trojstvrtovych gatiach. A kedze test dopadol vyborne (=dalo sa krasne behat), mohlo sa ist na nieco fajnovejsie.

Druhy den som si privstal (sice o hodinku neskor, ako bol plan - no co, som ranny spac a ked mi nevrestia dve deti pri uchu, hned sa lepsie spi), navliekol na seba plnu vybavu - teplomer ukazoval -10'C a okolo 6h rano som sa vybral tmou do dedinky Hesperange. Bezal som neznamou cyklocestou, ktora sa vinula udolim popri riecke. Po par km skoncilo poulicne osvetlenie a ja som sa ocitol uprostred lesa, vsade tma, na ceste sa striedal sneh a lad, nikde ani noha, celovku som naivne nechal na hoteli (ze ved v luxe su urcite vsade svetla)...pocas tych 12km v tme som stretol iba jedneho cyklistu (este ze som mal blikaciu reflexnu vestu, inak by ma asi zrazil) a 2 chodcov...a este som vyplasil asi 4 srnky. Keby to nebol lux, tak by som sa asi aj trochu bal, ale teraz som si to uzival. Taku radost z behu som uz davno nemal. Niet nad ranny beh v krasnom prostredi, uplne sam...akurat som to celkom nedomyslel s pitnym rezimom. Som si zobral flasku s iontakom, ze ved idem na 2h, ale nejak mi nedoslo, ze v tom mraze mi to zacne zamrzat...Celkovo to v to rano vydalo na 22km, otacal som sa presne na konci cyklocesty v Hesperange.

No a treti den, cestou domov, som mal v Madride asi 5:30h cas na prestup. Tak ma uz asi 3 tyzdne dozadu napadlo, ze to treba vyuzit. Akurat bolo treba vyriesit, ze co s prirucnou batozinou a kde sa osprchujem. Povodny plan bol, ze vezmem vhodny batoztek a veci si ponesiem so sebou. Ale potom som zistil, ze na letisku je uschovna batozin a bolo po problemoch. Sprchu som zase vyriesil VIP loungom. Pri vzlietavani som vzdy pokukoval po zaujimavych kaňonoch, ze tade by sa dobre behalo, ale az teraz som pri detailnom pohlade do map zistil, ze nehrozi, aby som sa dostal az tam. Uz len dojst na koniec letiska je asi 10km a odtial je to mozno este dalsich 4-5. A to iste treba ist aj naspat a tolko som jednoducho dnes bezat nechcel. Tak som sa len tak vybral popri plote letiska, ze kam dojdem, tam dojdem, planoval som tak 16km (nakoniec to bolo 17). Z behacieho hladiska to bolo take obycajne, nic extra (ten ranny beh v LUXe znesie kludne 10/10, toto bolo tak 6/10). Obcas som bezal cez dost zanedbane luky, husty porast, zopar vodnych priekop, vsade zajacie nory (tych som vyplasil aspon 50), piescity podklad...ale to je vlastne jedno, o to dnes neslo. Najma sa mi pacilo, ze som tento beh tak pekne zakomponoval do pracovneho dna. Este lepsie bolo potom sledovat pohlady ludi na letisku, ktori nechapali, co tam robi nejaky spoteny bezec a ze ci tak planuje letiet (sprchoval/prezliekal som sa az za security). A najlepsia bola zenska na security, ked som pred nou zacal do tej bednicky odopinat footpod a hrudny pas...ta sa cuduje mozno este aj teraz :D

Takze 3-dnova sluzobka, kazdy den behaci, celkovo 47km a kopec novych zazitkov a skusenosti. No co viac moze clovek chciet od pracovnej cesty, ze? :)


Bola tam aj takato "dialnica"

2 comments:

  1. Pekny! Never a dull moment...

    ReplyDelete
  2. nadhera! ja bych to letiste hodnotil vys:).. ta predstava, jak bezis kolem plotu.. jeste ze te necapli:) a pak ta bezpecnostni kontrola.. to muselo byt bozi!:).
    pobihani zdar! 12:)

    ReplyDelete