Friday, December 7, 2012

30ky odbehane - huraaaa!!! :)


Za posledny tyzden som uspesne zvladol aj zvysne dve predpisane 30ky – minulu sobotu 35km a dnes 38. Pozitivne je, ze celkovo to islo vyrazne lepsie nez ta posledna 32ka. Lepsie v tom, ze na zaver som nemal myslienky typu “tak toto teda nie, taketo vzdialenosti ja pravidelne behavat nebudem!”…Bezal som dve rozne trate a az do 28km to islo prakticky rovnako, priemerne tempo okolo 5:15. Ale potom na zaver prisli kopce a ja som bol rad, ze som to dobehol. Blbe je, ze nasa dedina je na takom kopci a vsetky cesty idu iba dole. Cize na zaver kazdeho behu mam aspon 3km celkom pekneho stupania (ziadny krpal, ale po 30km v nohach to celkom staci). Uz som dnes rozmyslal, ze to pobezim opacne. Zajdem niekam autom, odbehnem to ku nam a potom naspat k autu – na zaver to aspon budem mat z kopca. Ale zrejme z nejakeho respektu k behaniu a maratonom si zase hovorim, ze este budem niekedy rad, ze som na zaver behov daval kopce…no snad. Co sa mi vsak na tychto behoch paci este menej nez tie kopce, je ten nasledny pocit po dobehnuti. Hej, najprv taka mala euforia a radost, ze je to uz odbehnute, ale potom som take 1-2h uplne useless. Mam chut si dat akurat tak sprchu a potom rychlo pod paplon, zohriat sa a oddychnut si. Neviem, ako to Honzo robi, ze po 40+ km behoch nabehne rovno na domace prace…ja to mam zatial tak do 25km, to mozem hned zacat pracovat a okrem unavenych noh som prakticky ok. Co s tym? Este ma cakaju 3x 40+ km behy, to bude pre mna naozaj narocne…este ze tu bude kompletna vybava babiek, babin a dedusko zo Slovenska, tak snad doma nebudem chybat. Snad, ked sa casom vratim k behom do 30km, tak sa budem citit ako na prechadzke, po takomto treningu…

Pre poriadok este par postrehov k tym dvom behom:

35ku som dal za 3:09h – take pohodove tempo, ziadne silenie. Dal som si troska menej kopcovitu trat nez v predoslej 32ke, odpustil som si dva vybehy do kopca, ale zase som sa vybral peknou krajinou, kde som este nebol. 





Az na par kratkych usekov to vsetko bolo po polnych cestach, co sa tak krasne vlnili…To bola cista radost v tom uzemi (nikde nikto, na Spanielov bolo dost zima)…az kym som nedorazil do znamych koncin cestou naspat a nezacal zdolavat neprijemne stupania.

























Dnesna 35ka bola za 3:29h, co dava troska slabsiu priemerku. Kedze poslednych 24h prsalo, bol som nuteny sa vybrat po cestach. Isiel som klasicku dvojsmerku do prace a spat a este som si pridal jeden okruh okolo rieky. Celkom fajn trat, medzi 7 a 28km prakticky iba rovinka alebo dole kopec. Ale potom zaverecnych 10km poriadne preverilo moje moralno-vôlové vlastnosti.
V oboch pripadoch sa dalo ist este pekne v kratasoch a tricku, na chrbe ma “hrial” batoztek s camelbagom a nejakym jedlom – kazdych 10km sa snazim nieco male zjest (banan, susienku, kusok cokolady), pijem kazde 4km, pripadne podla chuti aj castejsie.
graf priemerneho tempa oboch behov

Buduci tyzden ma caka sluzobka do Luxembourgu, kde vraj mrzne a snezi…no to bude radost tam behat. Plan vravi, ze aspon jedna 20ka by sa mala cez tyzden odbehnut, ale neviem neviem…a na zaver tyzdna mame dva vianocne vecierky, co mi tiez trosku naburava plan. Takze zvazujem, ze jeden oddychovejsi tyzden este nikoho nezabil a ze sa mi mozno zide. Miesto planovanej vikendovej 41ky si dam mozno iba pohodovu 25ku a budem spokojny J Nie je sa kam ponahlat, do jari je casu dost. Dolezite je predsa si zachovat radost z behania J

1 comment:

  1. Duri, mas to tam moc pekne!!! Ty km tam musi padat uplne sami:)!
    Ja jako lama bych se mezi temi kozami citil.. no jako mezi svymi!
    mas pravdu, neni treba to hrotit, na pohodu, pro radost.. vsechno prijde..

    Drzim tradicne palce, 12:)

    ReplyDelete