Tuesday, November 5, 2013

Behanie do prace, kazdodenna rutina

To ranne behanie do prace je naozaj taky pevny bod bezeckeho zivota. Ani nie ze pracovne dvojsmerky, ale iba ten jeden smer. Rano sa vzdy da vstat skor, uz nech musim byt v praci o ktorejkolvek hodine. Poobede je to uz horsie - to sa nachadzam medzi dvoma ako keby mlynskymi kamenmi, ked by som mal maximalizovat cas straveny v praci (resp. neodchadzat vzdy ako prvy) a zaroven by som mal byt co najskor doma. A hoci to behanie prinasa km "zadarmo", stale stoji nejaky cas. Metrom som doma za 35min, behom to mam dvojnasobok. Preto sa mi stava v poslednej dobe coraz viac, ze domov nebezim, ale sa veziem...nevadi, som rad aspon za tie rana :)
 
A cloveka ten ranny beh tak dobre naladi. V metre je nuda (resp. iba noviny), ale ked bezim, vzdy je to ine a vzdy zaujimave. Mna potesia aj malickosti. Ako napr minule, ked si tak bezim po nabrezi a kusok predo mna sa napoji nejaky dalsi bezec, iduci malicko rychlejsim tempom. Takze na dalsich 2km na mna nabral mozno 20m. Dobehol som ho az pri narodnom, na svetlach, a ako som pribiehal, tak mi rovno skocila zelena, cim som ho vlastne jednoducho predbehol. Ale chlapik bol evidentne sutazivy typ, tak ma hned presprintoval, vyrazne rychlejsim tempom, nez bezal doteraz. Tak som to zobral ako vyzvu, ze ked teda chce ist rychlo, nech ma aspon potiahne, aj tak som sa iba suchtal, tempo okolo 5:30-5:45. Cize sme sa obaja posunuli o level vyssie a zrazu sme si to sinuli tempom pod 5:00min/km, ja v tesnom zavese. Chlapik pomaly zrychluje, ja tiez. Po chvili chlapik zastal, akoze si zaviazat topanku....asi cakal, ze to vezmem ako koniec pretekov a spomalim. Ale ja som naopak este viac zrychlil, ze nech sa ma uz ani nedrzi, v tempe okolo 4:30. Tym som to bral ako vybavenu vec, ked tu zrazu periferne vidim, ze chlapik ma zase predbieha....tak to teda nie (!) a zaverecny usek pred zeleznicnym mostom som dal v tempe 4:10. Tam sa nase cesty nastastie rozdelili, lebo uz to zacalo byt na moj vkus az prilis sprinterske...ved som nakoniec isiel len do prace, nie je dovod sa tam az tak hnat.
 
Alebo teraz naposledy - bezim si to popri Palackeho moste a v tom ku mne pristupi nejaka fesna dievcina, ze teda sa velmi ospravedlnuje, ze ma rusi z tempa, ale ze ci by som nemohol tak na 2 min zastat, lebo ze kusok vpredu tocia film a ze aby som im nezavadzal. No co clovek nespravi pre holku, ze? Tak sme aspon trocha pokecali....som ju zmiatol tym, ze bezim do prace. Ale bola tiez bezkyna a hned davala take skusene otazky typu, ze v akych tepoch behavam...no, na to som jej nevedel odpovedat....hrudny pas uz nenosim. Nastastie reziser zakrical "stop" a mohol som ist dalej. Sranda inac, to miesto je evidentne oblubene medzi filmarmi, minule som tam bezal popri Anne Geislerovej, ktora sa tam bicyklovala a pred nou dodavka s kamerou - im ale vobec nevadilo, ze som meter od nej a v zabere....
 
Ked tak nad tym uvazujem, tak ono je celkom zabava aj v tom metre cestou domov (ked uz teda nestiham bezat). Kedze mam so sebou rano bezecke, nejak si ho musim zobrat aj naspat, ale zase komplet sa mi prezliekat do spoteneho nechce. Takze sa mi casto stava, ze idem tak trochu zvlastne obleceny - na nohach vybehane a spinave tenisky, potom slusne nohavice, na tom cerveny bezecky natelnik, na chrbte Salomon batoztek (camel bag) s hadickou vonku...praha je myslim dost apaticka k roznym kreaciam, ktore ludia denne stretavaju, ale aj napriek tomu vzdy takto pritiahnem v metre nadstandartne vela pohladov :)
 
Inak bezecky stale slabota, v oktobri iba 233km, co sa ale vzhladom na okolnosti da povazovat za velky uspech...
 
nth

2 comments:

  1. Neskutecny.. Duri, ja taky bezel s Anou Geislerovou na kole.. kousek vedle ni:).. Vida, vida.. ale to uz bylo vic jak pred mesicem.. takze oni se tam na nabrezi stale vraci..:)

    No snad se nekdy potkame a budeme si moci placnout, nez kazdy pobezime na jinou stranu..:)

    At se dari! 12:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. No ved hej, to s Annou bolo uz davnejsie, ale na tych filmarov mam stastie. Na to placnutie sa samozrejme tesim, ale este som na teba rano nemal stastie - hoci ten spolocny usek nie je velmi dlhy. Snad niekedy :)

      Delete