Sunday, July 21, 2013

Vysokohorska priprava

Vzhladom na to, ze sme boli vo Svajciarsku prakticky iba 2 cele dni, mali sme tam kopec spolocenskych povinnosti (svadba, hostina, zabava dlho do noci) a bolo sa treba venovat aj detom, hodnotim vysokopozitivne fakt, ze sa mi podarilo aspon raz si privstat a vybehnut sa prebehnut. Ale nebol to len tak hocijaky beh!

Byvali sme na nejakych lazoch vo vyske okolo 1000mnm, lisky tam davali dobru noc (doslova! a tymto zdravim dve konkretne) a za nasim penzionom uz nebolo nic ine, iba vysoke Alpske bralo. Hned od prichodu som na nic ine nemyslel, len ze aky moze byt odtial zhora vyhlad a ze to musi byt skvele, ist sa tam hore prebehnut. 
U nas dole v Seville je to len tak jemne zvlnene a teda nejaka poriadna horska priprava a behanie kopcov ostava iba v rovine snov. A preto, ked som dnes rano vstal a pred chatou cakal na garmina, kym najde satelity, ani trochu som nezvazoval nic ine, len ze idem priamo hore, uz ci po stvornozky alebo behom :) A nic na tom nezmenil ani kamos, ktory doverne pozna lokalne prostredie a popri jeho rannej cigarete mi zacal vykladat, ze kade sa mozem vybrat, ze kde to nie je velmi strme a ze kde je malo aut....vsetko smerom dole do doliny....ale kdeze, ja som vedel, ze pobezim smerom hore :)

No, ale nie vzdy sa to dalo nazvat behom...miestami som musel prejst do chodze, miestami preskakovat po kamenoch potok, miestami som sa radsej venoval foteniu...ale cely cas som myslel na tych borcov, ktory bezia 100+ km ultra po takomto terene, hore dole a ked vyslapu jeden kopcek, este stale ich caka aspon dalsich 10. Tak ja som sa snazil vybehnut aspon tento jeden...a ze teda pobezim, kym sa da a potom znova hned, ako sa bude dat. 


Celkovo mi to nakoniec vydalo iba nieco malo nez 9km, ale to vlastne vobec nie je podstatne. Ani vysledny cas okolo 1:13h. Co je vsak pre mna podstatne, ze som na 4.5km vyslapal takmer 800 vyskovych metrov. No krasa, to by som chcel kazdy tyzden, dat si takyto trening. Najma mat taketo kopce za barakom. A najtazsie na tom celom nebolo ani tak to stveranie sa hore, ako skor rozhodnutie sa, ze v istom bode sa musim otocit a vratit sa naspat. Hoci predomnou toho bolo este urcite kopec zaujimaveho, aj sily som mal, ale cas nepustil...lietadlo zo Genevy by ma nepockalo. 

Ale nevadi, trening to bol skvely, nohy si to urcite budu pamatat, raz sa mi to snad zide. Najblizsie dva tyzdne beham na Slovensku, podaria sa zrejme aj nejake Tatry, tak snad bude takychto behov viac :)










3 comments:

  1. Krásné cestičky, úplně lákají k vyběhnutí :o) Plánuješ nějaké horské ultra?
    Jiřík

    ReplyDelete
    Replies
    1. Diky! No, plany by aj boli, ale je to tazke, lebo ja vlastne este neviem, ze kde budem na jesen...ale ak teda zotrvame v Andaluzii, tak v oktrobri/novembri sa tu v Sierra Nevade a okolitych horach bezi niekolko zaujimavych ultra v rozmedzi 45-111km...tak sa necham prekvapit, ze co a ci nakoniec nieco bude :)

      Delete
  2. Duri naadherny!!
    Je videt, ze to "vsude":)... moc hezky jsi to nafotil, hned bych si tam s tebou dal spolecne probehnuti..:).
    Ale verim, ze neco vymyslime a doladime..
    At se dari a ozvi se, az budes vedet vic o "budoucnosti".. 12:)

    ReplyDelete