Friday, April 26, 2013

Zacalo leto

Presne tak, po nasom navrate do Andaluzie nas cakalo slniecko a velmi prijemnych 30'C. Teda, prijemnych na travenie casu v zahrade, ale uz menej prijemnych na behanie. Najma poobednajsia cast pracovnych dvojsmeriek je coraz tazsia. A bude uz len horsie. Prave preto sa nenechavam odradit a beham slnko neslnko. Keby som sa nan vyhovaral teraz, co by som asi tak robil v juli, ked bude poobede vonku cez 50???
Po Brdskej stezke som vydrzal oddychovat iba par dni, potom ma to prestalo bavit. Uvedomil som si, ze ani nejak velmi nie som unaveny, ze sice som odbehol pred par dnami 50km, ale tempo nebolo nijak zavratne. Takze tento tyzden uz slapem takmer naplno, plan hovori o necelych 90km. Hm, "plan" – to je presne to, nad cim v poslednej dobe tuho rozmyslam. Moj povodny plan totiz siahal az do juna, kedy sa bezi Silva, moj zatial nevysloveny ciel. Dlho som totiz nevedel, ci na nu chcem ist alebo ci to zvladnem. Po Brdoch sa to vsak vyjasnilo, aspon ciastocne. Uz viem, ze na nu chcem ist. A ci by som ju zvladol, to by sa uvidelo. Problem vsak je, ze cela tato sranda by ma stala minimalne 3 dni a to si v nasej sucasnej situacii nemozem dovolit. Zena by sa so mnou asi rozviedla, keby mala stravit sama 3 dni s dvoma vrestiacimi detmi, kym sa ja niekde zabavam...takze som to doma ani nenavrhol. Teda, presnejsie, priznal som sa, ze je taky a taky plan, ale ze od toho upustam. Je to vlastne skvely takticky tah – ukazal som sa v dobrom svetle, rodinna pohoda je pre mna dolezitejsia nez beh, ale zaroven som zene celkom jasne naznacil, ze kam sa to moje behanie bude uberat. Nabuduce, ked mi budu planety viac naklonene (=deti budu starsie a lepsie zvladnutelne), tak uz aspon nebude zena prekvapena, ked jej nieco taketo navrhnem...teda, aspon si to myslim J
Takze teraz asi idem behat iba tak pre radost, uplne bezcielne, ako a kedy sa mi chce, kolko sa mi chce. Vlastne to bude asi velmi prijemne obdobie. Mozem sa "znicit" ktorykolvek den, dat si nejaku pauzu a zase sa znicit...ziadny pretek ma necaka. Alebo....troska este poskulujem pol ockom po nejakych lokalnych behoch. Krajina je tu krasna, skoda to nevyuzit, odbehat si organizovane nejake kopceky. A ze tych lokalnych behov je. Iba namatkovo spomeniem lahodky typu 101km z Rondy niekam na pobrezie 16ª EDICION 101 KM EN 24 HORAS LA LEGION NOS UNE 2013 alebo 100km ultra z kopcov Ubrique az dole do Gibraltaru IV ULTRA TRAVESIA UBRIQUE-GIBRALTAR (100 KM). Alebo este lepsie - 230km za 5 dni v najvacsej Andaluzskej horucave AL ANDALUS ULTIMATE TRAIL (LOJA-GRANADA). No, ale nejdem to hrotit...celkom mi bude stacit nieco okolo 20-30km, mozno 50, ale nech je to kopcovite, troska si zabehat...uvidime o par dni, ci nieco najdem a ci mi to doma schvalia, na par vikendovych hodin sa vytratit... J
Dnes to ukoncim spomienkou na minulotyzdnovu Feriu de Abril...ja si bezim z prace domov, domaci sa vezu na koci zabavat sa:


3 comments:

  1. "Zacalo leto" - neser...
    Dakujem za linky! Pomaly snad zacnem aj ja behat. Ked zacne leto, lebo v tomto lejaku a 6 stupnoch sa mi velmi nechce ;-))))))) Zatial si davam nevysloveny ciel - v pohode odbehnut Route du vin, ak cas dovoli :-)

    ReplyDelete
  2. Moc hezky.. dostavam se sem az ted.. tak ted prozrad, na ktery ultra jsi se prihlasil:)????
    MSF! 12:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Je to zle...deti doma vrestia, zena je nervozna...citim sa previnilo uz aj ked skoro rano (este s celovkou) vybieham na nejaky trening, nieto sa zdekovat niekam na cely den. Takze tomu nechavam volny priebeh - snazim sa behat okolo 100km tyzdenne, aby som bol schopny prakticky kedykolvek ist na nejaky stredne dlhy zavod a uvidim, ze ako sa to vyvinie. Mam ceruzkou v kalendari nejake veci, ale asi to tak aj zostane, ze iba ceruzkou. Nejdem to teraz hrotit, na jesen uz budu deti vacsie, budem mat snad potom viac priestoru pre nejake vikendove akcie...a ak nie tento rok, tak buduci uz urcite.
      Nakoniec, ved o co ide? Obaja vieme, ze tie preteky nie su ani nahodou to hlavne, preco behame :)

      Delete