Wednesday, December 3, 2014

Zacala mi priprava na nejaku 100 milovku

Aktualna predpoved pocasia pre Sevillu, klesa to...

December...cela Ceska republika pod ladom, vlaky nejazdia, tramvaj nejazdi, doprava kolabuje...a ja sa zacinam pomaly citit trocha divne, ze rano do prace vybieham iba v trenkach a tricku. Domaci uz vytiahli paperove bundy a ciapky, bez salu ani na krok, nezriedkavo nosia ten sal omotany okolo ust. Ved nebudu predsa dychat ten ladovy (13'C) ranny vzduch. Je sranda, ze ludia tu chodia obleceni cely rok uplne tak isto ako ludia v CR, akurat ze tu su tie teploty posunute o +20 stupnov. Hoci, minule ma dostal do kolien chlapik, co soferoval auto a cez usta sal...hehe, to sa v CR nerobi ani v januari. Ale uz sa zacinam na nich podobat aj ja. Rano sice tie kratasy a tricko, ale parkrat som vytiahol uz aj rukavice. S nimi mi uz vobec nie je zima. Ale rukavice, ked je rano 13'C??? Dnes rano uz po mne jedna Spanielka pokrikovala, ze aka je vonku zima a ja tu pobieham takto nalahko obleceny....sa ukludnila, az ked som jej zamaval rukavicami :) 

som trocha pomarancovy

Tolko k zime...nejak mi chyba inspiracia na pisanie blogu, hoci poctivo behavam, minuly mesiac 380km. Dokonca som prekonal aj kilometraz z minuleho roku, takze uz niekolko dni beham rocny osobak. Ale vsetko je to len taka mravencia praca, skladanie jalovych km, pracovne dvojsmerky, obcas nejaky obednajsi vybeh, raz za tyzden sa snazim dat 30+ km beh niekde v prirode...nic extra zaujimave, ziadne preteky, ani ziadne partizanske obehy...

A asi by som ani dnes nepisal, keby som sa nechcel pochvalit, ze sa mi pred tyzdnom narodila dcera :) Hanka sa vola. Este neviem, co presne to bude znamenat pre moje behavanie, ale zatial tu mame na vypomoc babicku, takze kludne si zijem svoj normalny bezecky zivot. Ale nieco mi hovori, ze behavat 5x tyzdenne pri 3 detoch bude coraz narocnejsie...na druhej strane, mozno ani nebudem potrebovat tolko behavat. Ako vravi Stin, kazde dieta je ako trening na 50km ultra - potom ja od minuleho tyzdna tak nejak prirodzene trenujem uz na 150km ultra. A tych zvysnych 11km do 100 mil by som uz dal aj na moral, nie?
na porod som si zobral Runner's World tricko, snad z nej bude bezkyna
nth

PS - este "funny" story. Dva dni pred porodom som si bol rano zabehat, nejaka slaba 30, ale som si vravel, ze nemozem ist daleko od domu, max tak hodinku, aby som sa stihol vratit, kdyby neco (do terminu zostavalo este 2 tyzdne). Ale ja vol som si nechal doma mobil. Tak si vravim, ze sere pes, risknem to...som prisiel domov po3h s malou dusickou, ale nastastie vtedy este nic. No, ale potom som videl, ze ani ta hodka rezerva by mi nestacila. Ako ma zena v utorok nad ranom zobudila, ze mozno uz je pomaly cas ist do nemocnice, tak situacia sa behom par minut tak eskalovala, ze do hodiny po zobudeni som uz mal dceru na svete, v nemocnici sme neboli ani 15min...to keby som niekde vtedy behal, tak zena rodi doma v obyvacke asi :)

14 comments:

  1. Srdečná gratulácia! Želám hlavne veľa zdravia celej rodinke!
    A nech Ti to behá :)
    Miro

    ReplyDelete
    Replies
    1. Diky diky, snad mi to behanie rodinka este umozni :)

      Delete
  2. Velká gratulace! A to píšeš až po týdnu ?? Takováhle zpráva se sděluje hned zatepla :-)
    Marcela

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dik! Ja som sa k tomu skor nejak nedostal. Nabuduce uz budem promptnejsi (pevne verim, ze ziadne nabuduce uz nebude) :)

      Delete
  3. Taky moc gratuluju a přeju všem hodně zdravíčka! Teď už jen dceru pořádně zapít(nebo zaběhat ?) :o)
    Jiřík

    ReplyDelete
    Replies
    1. Diky moc! Zapit som zapil, zabehal ale az dalsi den. Hoci jeden kamos mi vravel, ze on svojho syna este v ten den zabehal maratonom...ale na to som ja nemal energiu :(

      Delete
  4. Gratulace!!!! Ted se ty stomilovky budou behat samy!

    ReplyDelete
    Replies
    1. April, kiez by :) Ale mojej zene este nehovor (snad toto necita). Zatial je zmierena iba so 100km. A diky!

      Delete
  5. :).. Velka gratulace.. a malicko zavist! Skoda, ze jsem "Stinovu rovnici" o detech a km neznal drive.. treba by se mi podarilo moji nejmilejsi manzelku jeste k nejakemu tomu diteti presvedcit:)..
    Zase si vem, ze deti s manzelkou za par let obsadi vsechny dulezite obcerstvovacky a budes mit naprosto skvely podpurny tym..:)
    At se dari a pozdravy vsem! 12:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Honzo, nezufaj, decaky su plne malych deti, kludne si nejake vezmite domov a mas to vyriesene :) Ale ten napad s obcerstvovackami sa mi paci, hoci si budem musiet este par rokov pockat...ale potom to bude parada (luxus najvacsi) :) Diky za gratulaciu a podporu, rodinka pozdravy opatuje :)

      Delete
  6. Velika gratulace k trojici! At To Hanicce beha cely zivot pod stastnou hvezdou :-) (z ciry zvedavosti, jak se rodi ve Spanelsku?)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Diky! Ten porod sa mi tazko porovnava s niecim inym - Simon sa sice narodil este v Prahe, ale to bolo urgentne cisarskym. A potom Adam tuto normalne a teraz Hanka tiez normalne...pri Adamovi sme tam boli 10h, cakali sme v nejakej izbe, napojeny na monitor, normalne epiduralka, potom porod s nejakou porodnou asistentkou (matronou), lekara tam v podstate ani nestretnes. Po 48h ta potom poslu aj s babom domov. Teraz pri Hanke si odmysli ten uvod, brali nas prakticky rovno na porodny sal, na mna ledva stihli hodit nejake zelene haby a babo uz bolo na svete. Ale ako to prebieha standardne v CR, naozaj netusim...ved daj ty :)

      Delete
  7. Ďuri, velká gratulace ! a dceři a manželce hodně zdraví a sil ! Ať se vše daří, kilometráž úžasná, jseš dobrej...
    R.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Richarde, diky! Mala je zdrava a podla toho, ako vresti, ma aj dost sil :)

      Delete