Monday, October 21, 2013

12StromovkaMaratonDe

To, ze v poslednej dobe nemam velmi cas na behanie, a tym padom ani na nejake zapisky, to som uz pisal minule. A v podstate sa na tom nic nezmenilo, hoci minuly tyzden som sa snazil trocha sa vratit do starych kolaji a odbehal som takmer 90km. Akurat, ze ako nemam cas, nejak mi vypadavaju tie kratke behy. Tie, ktore su asi velmi dolezite na regeneraciu po tych dlhsich alebo narocnejsich behoch. Tie, ktore som si casto daval iba tak z povinnosti, ale vdaka ktorym som si mohol kazdy mesiac zaznacit aspon o 100 odbehnutych km viac. A to nie ze by som sa na ne rovno vykaslal, ale hoci ich povedzme mam naplanovane, rano mi to casto nevyjde, lebo treba nieco s detmi riesit, potom praca, po praci domov, zase deti a vecer, ked mi zostava uz posledna moznost na beh, sa radsej pustam do vybalovania veci z krabic a zrazu je polnoc...asi by som mal skusit davat si tie kratsie behy v praci miesto obeda.

Na ukazku, toto su moje behy tento mesiac: 7-19-30-20-25-42. A to tych prvych 7km nebol ziadny pohodovy vyklus, to bolo poctivych 7km hore na nejaku zjazdovku niekde v Pyrenejach.

Tu sa musim pristavit aspon pri poslednych dvoch behoch. Tych 25km, to bola moja prva pracovna dvojsmerka v novej praci. Paradoxne to mam do prace a spat rovnako ako v Seville. Aspon sa to bude lahsie pamatat a kalkulovat. Trat je to fajn, vyrazne jednoduchsia a lahsia nez ta v Seville. Teraz iba zbehnem z domu dole k Vltave, potom to mam asi 10km po cyklostezke po nabrezi a na zaver asi 1.5km do kopca do prace. Naspat to iste v opacnom garde.

No a tych 42? To bol taky piratsky maraton, ktory spiskal Honza (velka vdaka!) ako nahradu za zruseny tradicny oktobrovy maraton v Stromovke. Taka mala akcia pre par znamych, ale vyborne zorganizovana, vratane sprch, obcerstvenia, fotiek, casomiery, cisiel...

Tradicne som sa drzal trendu poslednych tyzdnov a tento maraton som nijak neriesil. Ziadny kratky vyklus den PRED, ziadny oddychovy tyzden (vo stvrtok som si dal 25km, celkom sviznym tempom), ziadne ladenie formy...ani veci som si vecer PRED neprichystal, vsetko az rano. Budicek bol tiez len taky, aby som sa tam vobec stihol dopravit...proste, isiel som si len tak treningovo zabehat a podla toho som sa na to aj (ne)vychystal. Ved ono to bola v podstate najma taka spolocenska akcia, o cas ani velmi neslo. Akurat som si povedal, ze by bolo fajn si to odklusat pod 4h...na pokus o osobak som to az prilis flakal posledne tyzdne a ani charakter akcie tomu nenasvedcoval. A tak aj bolo. Pohodovo som si to bezal a moja jedina obava bola, aby som nesiel prilis rychlo. V sobotu som totiz na ziadnu krizu nemal chut. Povodne som si myslel, ze vacsinu behu s niekym prekecam, ale nejak som sa nikomu nevedel trafit do tempa a tak som takmer cely maraton odbehol potichu...nie ze by mi to teda nejak vadilo. Nakoniec to vydalo na velmi krasny cas – 3:47h. Na pohodu, bez stresu, bez krizy, vyrovnanym tempom (prve 4 dlhsie 6+ km kola vzdy casy okolo 33:00, plus minus par sekund, dalsie 3 kratsie kola 31:30, zase plus minus par sekund). A este k tomu krasne 11. miesto (tak vysoko som sa este na ziadnom maratone neumiestnil) – dve 1. miesta v jednom, no nekup to J Aj ma potom napadlo, ze som mohol skusit ist rychlejsie, ale na co? Maratonov este bude a na teraz mi staci vediet, ze so sucasnym treningom ich viem bezat bez problemov za 3:30-3:40. Ktovie, kolko by to bolo, keby som sa hecol...

Na zaver teda este raz vdaka Honzovi a o rok sa uz tesim na druhy rocnik „12StromovkaMaratonDe“ (ako to nazval server behej.com) J

Dakujem Petrovi za fotky, ktore som si bez dovolenia prevzal z jeho webu :) A na dasie fotky (od Pavla) uz radsej dam iba link: http://www.flickr.com/photos/105978109@N03/sets/72157636736166173.

6 comments:

  1. Hlavu hore, bude horsie. Ale inak pekny vykon :-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ved to, ze bude aj horsie :( Vykon fajn. Dufam, ze si ho na jar s tebou zopakujem :)

      Delete
  2. Duri, bylo skvele, ze jsi prisel a prinesl mezinarodni ucast!:)
    Ono je to jasne.. ty nejhorsi vykony nas teprve cekaji, ale co??? Budeme se na ne TESIT!!! Vitej v Praze.. neco urcite vymyslime.. MSF! 12:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ale nebol som tam jediny Slovak :)
      Ja ked vidim teba, tak mam stale nadej, ze tie moje vykony budu este len gradovat, aspon dalsich 20-30 rokov, takze zatial sa tych horsich az tak velmi neobavam. Tesim sa uz na nejaku dalsiu akciu!

      Delete
  3. Prestehoval ses do Prahy? No to bude kolem Vltavy na tech dvojsmerkach pekne narvano...

    ReplyDelete
    Replies
    1. jj, pred par dnami sme dorazili, krabice su este teple...popri Vltave uz plno je, akurat ze si mozem s Honzom akurat tak tapnut, ked pojdeme proti sebe - byvame na opacnej strane a prace mame zase na druhej :)

      Delete