Friday, April 12, 2013

Let's ultra!

V mojom uplne prvom blogu, zaciatkom oktobra minuleho roku, som napisal:
Tak som si dnes nacrtol plan, konci az niekedy v aprili Brdskou 50kou. Dovtedy ma cakaju dva kontrolne maratony (Malaga a Sevilla), 2-3 polmaratony a mozno aj nejaky trail sutazny beh. Celkovo to robi nieco vyse 2200km, tak uvidime, aku cast z toho sa mi podari odbehat. Drzte palce!
Co z toho sa podarilo? Ten maraton bol len jeden, Malagu som vynechal. Ani sutazny trail som nedal. V oboch pripadoch som vymakkol a radsej som to doma ani nenavrhol. Nemalo to zmysel, pozerali by na mna ako na blbeho, doma nam vtedy vrestalo iba niekolkotyzdnove babo. Polmaratony som dal dva, takze tu je plan splneny. A tych vyse 2200km? Pravdupovediac, ani v case pisania toho prveho blogu som neveril, ze by som tolko nabehal. Ani len priblizne tolko. Realita je vsak taka, ze som zvladol odbehnut vyse 2100km (presne 2133km). Toto cislo ma dnes dost sokovalo, pozitivne. Naozaj som necakal, ze by som mal tolko casu a energie, aby som to zvladol. A ani to, ze by to zvladlo moje telo. Cize z tohto pohladu som absolutne spokojny. 

S cim som vsak menej spokojny, su posledne tyzdne pripravy. Po dvoch pretekoch (polka koncom januara a maraton koncom februara) som si musel dat par dni oddych, telo si to ziadalo. Ale potom uz velmi nebolo kedy zase nieco odbehat, uz sa bolo treba setrit na dalsie preteky. Asi to tak ma byt, asi na tom nie je nic zle, asi je to ten jediny mozny scenar zivota hobbika, ktory chce aj behat, aj sutazit. Plan ma asi koncit prvym pretekom sezony a potom sa uz iba improvizuje podla toho, co unava a cas dovolia. Asi tak nejak je to u mna od konca januara.

Zajtra je ten den D - Brdska 50, moj prvy ultra maraton, vrchol tejto sezony. Je mi to cudne, ale nejak velmi to ani nevnimam. Nejak mam pocit, ze som sa bezecky dostal na uroven, ked mozem kazdy mesiac ist 40+ km pretek. Nie na rekord, ale proste ho v pohode odbehnut. Ci je to hlavou alebo nohami, to este neviem. Mozno to zistim zajtra, mozno az casom. Zajtra to podla mna cele iba zacne....

A co teda zajtra? Hlavny ciel je to v pohode odbehnut. A ked to bude pod 4:30h, tak budem velmi rad. Ale v podstate beriem cokolvek pod 5h. Tak drzte palce!

6 comments:

  1. Moc a moc drzim palce, aby se zadarilo!!!!!

    ReplyDelete
  2. Drzim palce! Mas na to - v poslednych tyzdnoch si sa sustredil viac na prijem energie a zrelaxoval si, co je velmi dolezite! Hlava aj nohy si oddychli v Tatrach a zajtra to s lahkostou das pod 4:30. Ja ti verim. A ked bude najhorsie - nechaj si ujst vlak ;-)

    BTW, nemohol by si sem pls postnut nejaky link na ten beh? lebo skusam googlit, ale nejak sa mi nedari... Pripadne by si si mohol zriadit sekciu s linkami na behy, ktore si odbehol. Mna by toi zaujimalo.

    Zajtra DO TOHO!

    ReplyDelete
  3. Duri, je to skvele.. vidis, ze jsi to dokazal.. Jsem ti rikal, kdyz stary pes a tvuj "bezecky zak" to dokazal, tak ty taky!:)

    Filomeno, tady mas link na propozice brdske stezky.. http://credo-elektro.com/2013_cz.pdf
    jinak je to na strankach elektro firmy:), coz naznacuje skvely lokalni charakter zavodu..
    http://credo-elektro.com/?page=sport

    Budu se tesit, zitra si to uzijeme.. o tom zadna.. Bude to urcite pekne probehnuti!!!

    Ultra zdar! 12:)

    ReplyDelete
  4. Duri, drz sa! Budem na teba zajtra mysliet. Velmi dobre sa tieto tvoje zapisky citaju, pises velmi putavo. Uz sa tesim, ako nam tu Brdsku 50ku popises :)

    ReplyDelete
  5. Do toho! Do toho! Duri, jedeeeeeeeeeeees!!!!!!!!! Uz to mas len za par ;-)

    ReplyDelete
  6. Tak ako???????? Vsetko v pohode? Uz tu vsetci nedockavo sedime a refresujeme stranku kazdych 5 minut, aby sme sa dozvedeli, ako bolo.....

    ReplyDelete