Monday, November 5, 2012

Medzinarodny Maraton Mieru (Kosice, 7.10.2007)

Moj druhy maraton. Uz som netrenoval iba tak podla slnka, ale drzal som sa treningoveho planu v casopise RUN. Boli tam nejake sprinty, intervaly, dlhe behy, medzi tym vyklusy....celkom ma to bavilo. Celkovo som za 15 tyzdnov nabehal takmer 800km. Vybral som sa do Kosic, organizuju tam vraj druhy najstarsi maraton na svete. Kto vie, ktory je najstarsi?

***************
...tak som bol cez vikend v Kosiciach. Nakoniec som sa rozhodol bezat stabilne tempo, vdaka vasim radam. Na zaklade poslednych treningov som chcel bezat casy zhruba okolo 5:10min/km, ale nejak sa mi to nedarilo plnit, stale som cumel na footpod a chcel to krotit, ale islo sa mi skvele, tak som to nehrotil a prvych 31km (az na prve 2) som isiel casy 4:57-5:07 (tepy 88-92%). Az do asi 25.km sa mi islo vyborne, bezalo to nejak samo, ja som len korigoval smer :) Potom som uz vsak zacal citit unavu a musel som sa zacat snazit, aby som dokazal drzat tempo. Od 32.km som sa uz zacal obavat, aby som to neprepalil a nezastal uplne mrtvy napr. na 37.km, to by ma mrzelo. Tak som radsej zvolnil tempo, prestal to silit a isiel som, ako nohy povedali. Dalsich 5km som isiel asi 5:28, ale potom uz prisla kriza a poslednych 7km som sa uz trapil. Casy boli okolo 5:50 (tep stabilne 92%). Ale stale sa to nechytalo ani zdaleka na Prahu v maji. Sice som sa teraz trapil, ale vedel som, ze este mam energiu. Akurat som to nechcel hrotit, uz som sa len snazil, aby som to isiel pod 6:00. Vedel som, ze idem na cas okolo 3:42h, co mi uplne stacilo. Az posledne 2km som to pustil rychlejsie (5:25, tep 94%), lebo to bolo mierne z kopca a uz som vedel, ze to zvladnem. Nakoniec to bol pre mna uzasny cas 3:39:30!!! (priemer 5:12min/km, cize takmer presne podla planu, tepovka 91%)

Ale som velmi spokojny, prvych 31km som isiel v case 5:04min/km, co je pre mna skvele tempo. Mozno by som to mohol dat celkovo o par minut rychlejsie, ale na cas lepsi ako 3:35h by som sa urcite nedostal a este by som mozno aj motor zavaril. Nabuduce to snad bude zase lepsie, este som si nechal priestor na zlepsovanie, dlhodoby ciel je dat to pod 3:30h.
Inac, pre porovnanie - prvy polmaraton 1:46:50, druhy 1:52:40.
Este raz diky!

cakanie na start

prve metre z celkovych 42195...

tam som!

16.km

21.km, zaver prveho kola - bezalo sa super

posledne metre

za katedralou je uz ciel

medaila je prava

pivko bodlo

2 comments:

  1. zabudol si napisat, ako si porusil pravidla ;-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. To je uz davno premlcane a tiez nepotrebujem, aby mi teraz zobrali vsetky medaile a este by som musel vracat premie za posledne roky :)

      ...jo, a pre neznalych - moj najvernejsi fanusik (moja zena) mi na 38.km podal flasu vody, nech sa napijem. Organizatori sa do nej nasledne pustili a mna skoro stiahli z trate...az potom som zistil, ze ano, je to proti pravidlam IAAF. Keby som to vedel skor, hned by som odstupil aj sam :)

      Delete