Sunday, November 11, 2012

Je to chlapec!

Tento blog sa neda zacat nijak inak nez tym, ze v piatok sa mi narodil druhy syn!!!! Adamko, 3.08kg, 51cm - narozdiel od prvorodeneho syna, teraz islo vsetko bez problemov a dnes sme uz doma kompletna rodinka :)

No, a teraz zacina pravy ultra trening! A nezacal uplne idealne. Kedze v piatok som do noci chlastal (zapijat na zdravie syna sa musi), tak som si povedal, ze v sobotu rano radsej behat nejdem. Vecer to tiez neslo (hoci Simon uz pred 21:00 spal a v podstate by som to do polnoci stihal), lebo bolo treba skladat bicykel, ktory mal Simon dostat ako darcek od babatka hned po prichode z porodnice (ako uplatok, aby neziarlil). A dnes rano som si nastavil budik na 5:20, ze okolo 6:00 vybehnem a do 9:00 som urcite naspat (v plane mi zostal visiet uz iba jeden 32km beh). Ale, ja blby (asi tak ako Honza v dnesnom blogu), som si nevsimol, ze budik mam cez vikend zruseny a tym padom som vstal az tesne pred 7:00. Aj som sa rychlo pozbieral, ze idem, ale ako som odchadzal, Simon uz bol davno hore a nemal zrovna naladu este lezat, takze babine uz zacal den a prislo mi to nejake divne sa teraz na 3h niekam zdekovat. Najma, ked este bolo treba nainstalovat detsku postielku, premiestnit nejaky nabytok v spalni, povysavat cely dom a zabavat Simona, aby babina mohla varit a pred obedom este stihla ist do kostola....no, kopec roboty a tak som sa po 100 metroch otocil a radsej isiel teda vysavat.

Ale mam z toho cely den blby pocit, lebo miesto planovanych 97km mam tento tyzden len 65. Este som dnes vecer hodil psie oci na zenu, ze mozno by som na chvilku vybehol von, ked sa Simon ulozi, ale jej pohlad mi dal jasne najavo, ze dnes nikam nejdem...Na druhej strane, asi to bolo rozumne rozhodnutie. Tento tyzden som prisiel iba o 1 beh (hoci ten najdlhsi), zvysok som odbehal este pred piatkom (vratane 2 dvojsmeriek). Doma som bol urcite uzitocnejsi a obcas treba spravit dobry skutok, aby mi to behanie hned nezatrhli. Navyse, po neplanovanej stvrtkovej dvojsmerke ma cely piatok boleli kolena a vkuse som si opakoval slova Amby Burfoota, ktory apeluje na bezcov, aby sa nesnazili "prechodit" taketo a podobne priznaky...tak som si povedal, ze par dni volna mi neuskodi. Do aprila je daleko a nie je sa kam ponahlat. Dolezitejsie je, aby som tam v pohode dotrenoval.

Buduci tyzden uz ale snad nabehnem na povodny plan. Doma zostat teraz neplanujem, ved tu mame babicku. Akurat zvazujem, ze mozno vynecham decembrovy maraton, aby rodina nefrflala, ze idem na celu nedelu niekam prec. A tym padom vlastne ziskam aspon 2-3 extra vikendy (maraton a potom dalsie 2 unavove tyzdne) na pohodove dlhe behy a ten dnesok si nahradim. Dalsia vec je, ze teraz tych vynechanych behov bude uz len pribudat :)

Ale inak musim povedat, ze aktualne ma behanie neskutocne bavi. Minuly vikend som isiel 29km, po miernych kopcoch, vsetko polne cesty a islo sa uzasne. Po dobehnuti som bol fakt nadseny. Vravel som si, ze to su chvile, pre ktore sa oplati behat. Ziadna kriza, cely cas som drzal tempo, mal som to proste pod kontrolou. Vonku idealne bezecke pocasie, jemny opar, videl som iba tak do 50m (ale presne toto mam rad), teplota okolo 15'C...cista radost...Zvysne behy tento tyzden tiez super, aj interval podla planu. Dokonca, na dvojsmerke som dosiahol cestou z prace lepsi cas nez do prace, celkovo 25km za 2:05h. Cely tyzden mam (mozno falosny) pocit, ze uz asi mozem ist aj na maraton a v pohode ho odbehnem, ze hlava to da a nohy maju nabehane. Fakt, skvely pocit. Ta dnesna 32ka to mala iba potvrdit....ale uz sa k tomu nejdem vracat :)

Na zaver si uz teda len zazelat, aby mi ten dobry pocit z behania zostal (ved o to vlastne ide), aby sa mi vyhybali zranenia....ale najma, len to najlepsie pre Adamka!

4 comments:

  1. Virtualne (nealko) pripijim na tvyho syna a blahopreju ke vsem bezva pocitum a zazitkum z poslednich dnu. Tvuj pribeh je pro me velkou inspiraci a motivaci do dalsich behu.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Diky moc! Ale zapijat treba alkoholom :)
      Inac, dnes som uz nevydrzal 4 dnovy abstak a do prace som sa vybral behom :)

      Delete
  2. Jeste jednou velka gratulace!!!
    je jasne, ze vynechane behy budou nasledovat.. mimochodem to se stava i nam s vetsima detma:).. ale o tom to neni..
    Hlavne si to uzij, budes na to behani aspon poradne nateseny.. No a pouziju-li Stinovo lemma.. Dve deti, 100km ultra v kapse..:), takze vidim tvoji ucast nejen na Brdske, ale i na Silve..:). Bud muzes dat jistotu (90km) nebo 103, protoze ty 3km uz na moral das..:)

    MSF! Vse nejlepsi tvoji nejhodnejsi zene, a at synove rostou a mohou behat s tebou..:). 12:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. jj, to si stale opakujem, ze na ultra budem mat natrenovane uz iba kvoli detom...a tie vynechane behy, o tom nepochybujem, to bolo aj bude. Zo Simona uz bude cochvila tiez bezec - ked si oblieka rano tielko, tak to komentuje slovami "ocinko, utekaj" - lebo aj ja si davam tielko, ked idem utekat...no zlaty je :)
      A o tej Silve sa budeme bavit az po Brdoch, ok? Ale ked uz, tak sa nebudem predsa trocharit s nejakymi 90km, ked mozem bezat 100+ :)

      Delete