Sunday, August 25, 2013

Ako sa beha v najteplejsom tyzdni?

Tak tak, tento tyzden je asi najteplejsi, co sme tu zatial tento rok mali. Teploty vecer vrcholia niekde okolo 40, behavat sa teda da iba rano. Mimochodom, ak by si nahodou nejaky stredoeuropan pomyslel, ze psch, to sme v CR/SR mali v juli este teplejsie, tak by som ho rad vyviedol z omylu. Andaluzske horucavy treba zazit...kto tu nebol, nevie, o com hovori :) 

Takze, ako sa mi teda behalo? Prekvapivo vyborne! Vybiehaval som tak, aby som mal uz okolo 10:00 dobehnute, to byva este len tak okolo 25-28. Na sprinty a podobne tempove zvrhlosti to samozrejme nie je (to si necham na zimu), ale na logovanie km to staci. A mne zase o nic viacej velmi nejde, akurat nasukat do noh co najviac km. Rychlost teraz pre mna az taka podstatna nie je, ultra v horach sa aj tak beha pomaly...teda, az na par borcov. Celkovo mi to tento tyzden vydalo na 109km, cim som si vyrovnal svoj druhy najlepsi vykon z vianocneho tyzdna minuly rok a len o necele 3km zaostal za absolutnym maximom. To keby mi niekto v zime povedal, ze v auguste tu budem atakovat taketo mety, tak sa mu vysmejem. Seriozne, v zime som si hovoril, ze ak tu este cez leto stale budeme, tak budem musiet mesacnu kilometraz vyrazne osekat, niekam k 150-200km. Ale uz mame pomaly koniec leta (jun-august) a moj mesacny priemer je dvojnasobny. No parada, na jesen sa mozno naozaj budem moct vybrat na nejaky pretek :)

Ale takato kilometraz si teraz cez leto ziada extra pristup, pre mna doteraz nepoznany. Vcera som vstaval 3:40 rano (ja, co rad vyspavam!!!), aby som 4:20 vybiehal na moju oblubenu trat, do uzemia nikoho, medzi olivovniky, do poli...slnko nam tu vychadza az tesne pred 8:00, co znamena, ze takmer 3h som bezal po tme s celovkou. Troska mi este pomahal mesiac (takmer v splne), vdaka ktoremu som na viacerych usekoch mohol bezat bez svetla. Kedze som si naplanoval 43km, moj 1.5 litrovy camel bag som musel podporit este 2 flaskami, ktore som si zastrcil spredu do vrecusok - Salomon mysli na vsetko.


Ale teda, vyse 4h chlastat nejaky iontaky, to nie je med lizat. Po 3h (okolo 25-30.km) som uz mal taku sladku hubu, ze sa mi ani nechcelo dalej pit a teda ze som bol smadny! Navyse na mna dolahla nejaka mensia kriza....no, dopredu ma hnala uz len myslienka, ze na 35.km bude dedina a urcite tam bude nieco otvorene a ze si dam PIVO! Uz silnejsiu motivaciu som mat nemohol. Nakoniec to az taky silny zazitok nebol (to pivo), lebo bolo az prilis vychadene, takze sa nedalo poriadne pit a navyse to bolo Cruzcampo. Kto bol v Andaluzii, urcite to pozna...chut nic moc, ale akoze hej, bolo to pivo. Rozmyslam, ze nabuduce si do flasiek dam vodu a do druhej odstatu colu, alebo nieco take...iontak bude iba v camel bagu. Nech to mozem troska striedat....a pivo zase v krcme :)

Domov som nakoniec dobehol v case 4:32h, co je o 25min viac, nez mi to trvalo v decembri, ale vobec mi to nevadi. Isiel som si pohodovo, take suchtanie sa a vlastne cim viac casu som bezal, tym lepsie. Nech si nohy zvykaju na dlhe behy, ze? :) Buduci tyzden si to zapakujem...


Este sa na zaver vratim k predoslemu zapisku, ako som pisal, ze sa mi vobec nechce behat a ze som unaveny. Uz je to prec! Asi mi pomohlo, ze ma prisiel pozriet stary kamos (tymto zdravim Fila!) a ze ma kazde rano vytiahol behat....proste sme to nejak roztlacili. A znova som plny energie :)

2 comments:

  1. No to je mile, ze aj ja ti viem predsalen nejak pomoct ;-)

    ReplyDelete