Wednesday, October 3, 2012

Idem to skusit

Rozmyslal som uz dlhsie nad tym, ze si zacnem pisat bezecky blog. Len tak pre seba...obcas si rad prejdem stare zapisky z predoslych maratonov. Po kazdom maratone som totiz vzdy pisal dlhy "report" Filomene. Mozno ich sem aj hodim, nech tu nie je zo zaciatku tak prazdno :) Dost ma nahlodal aj 12Honzade (spoluzakladatel nasho bezeckeho teamu) a jeho skvely blog, ale uplne ma zlomil az Running Shadow a jeho zapisky o maratonskom snivani, ktore vyustili az do 100M behov (M=mile, nie metre). To je fakt sila!

Sportujem prakticky denno denne uz vyse 20 rokov (ok, zase kazdy den to naozaj nie je). Drviva vacsina tohto casu bola venovana basketbalu; atletika a dlhe behy sluzili iba na obcasne doplnenie kondicky a letnu pripravu.  Obcas som sa podujal na 12km Devinsky beh, ale inak to bola bezecka slabota, maximalne vzdialenosti boli tak 7km. Zlom nastal niekedy zaciatkom roku 2007, ked som si povedal, ze toho basketbalu je uz fakt pomenej a ze by sa zisiel nejaky totalne flexibilny sport, pri ktorom nie som zavisly na grupe ludi alebo na tom, kde aktualne som. Beh bol jasny vitaz. Behat sa da vzdy, rano, vecer, v zime, v lete, sam, s partiou...ale mozno to bolo cele uplne inak a nahovoril ma na to Fil, ze aby sme skusili prazsky polmaraton...uz neviem...

Ku dnesnemu dnu mam za 5.5 roka nalogovanych takmer 10.000km, pocas ktorych som odbehol 6 maratonov, 4 polmaratony a zopar 10tok...nic vynimocne...Maratonsky osobak mam 3:37h, tiez nic moc, ale na to, ze som pomaly, mam aj papier od lekara, takze sa s tym nejak velmi nestresujem :) Predsa len rozhybat mojich 190cm a 80-90kg nie je uplne trivialne.

Takze, o co ide? 

Je mozne, ze Honzu som k behaniu vyprovokoval ja, ale ja si skor myslim, ze za to moze zopar tequil a jedna velmi vydarena beer party. Z opatrneho nadsenca sa behom kratkej doby vypracoval na velmi solidneho ultramaratonca. A mna to zacalo nejak lamat...ze by som to niekedy skusil aj ja. Akurat som cakal na ten spravny impulz, ktory by ma nakopol. A ked som si minuly mesiac presiel cely Stinov blog, tak som vedel, ze do toho pojdem. Vsetko mi hra do karat, lepsia prilezitost uz nebude. Po dome mi beha takmer 3-rocny syn, dalsi pride buduci mesiac. Navyse, niekedy na jar sa pravdepodobne budeme stahovat cez pol Europy...a ako pise RS, najlepsi ultra trening je rodina a najlepsi ultraci su bruskati oteckovia a zivitelia rodin. Tak som si povedal, ze to presne sedi :)

Tak som si dnes nacrtol plan, konci az niekedy v aprili Brdskou 50kou. Dovtedy ma cakaju dva kontrolne maratony (Malaga a Sevilla), 2-3 polmaratony a mozno aj nejaky trail sutazny beh. Celkovo to robi nieco vyse 2200km, tak uvidime, aku cast z toho sa mi podari odbehat. Drzte palce!

Jo, a moja zena zatial o nicom nevie, takze psss... :)

Duri



5 comments:

  1. Jjo, stinuv blog, hlasky a vubec pristup k behu je silne nakazlivy!:)
    Tak se moc tesim, ze muj prvni trener a ja spolu (doufam) nakonec pobezime na jare brdskou 50.
    At ti do dobre beha a radostne pise:).
    Behu zdar, ultra zvlast!:)
    PS. nezapomen, ze se dvema detmi (dle Stina) mas Silvu skoro v kapse.. kazde dite je ekvivalent 50km, takze stovka je ok a ty posledni 3km das na moral!
    MSF! 12:)

    ReplyDelete
  2. No jo, zamerne som to zatial ukoncil Brdmi...o Silve sa mozme bavit az casom :) Ale akurat dnes som objavil fajn ultra, kusok od nas: http://ultimafronteratrail.com/. Bezi sa to o 2 tyzdne, to nedam ani omylom, ale keby sme tu zostali, tak o rok....

    ReplyDelete
  3. Replies
    1. OK :)
      Teba ale nepoznam, budem sa musiet zacitat do tvojho blogu...

      Delete