Tuesday, October 30, 2012

10.000km

Dnes vecer som dosiahol metu 10.000 odbehanych km! Vcera som si este pre istotu presiel vsetky zaznamy, upravil nejake nezrovnalosti, predlzil dnesnu dvojsmerku o 1km a cely den sa tesil na vecerny dobeh domov a presne desat-tisici kilometer. Trocha mi tu radost kazil fakt husty dazd, dnes rano som dobiehal do prace totalne premoceny, v topankach mi zblnkotalo a este dlho som potom zmykal veci. Nastastie moja zena (najmilsie slniecko? alebo pani M.? :) ) mala dnes u nas spanielcinu a tak mi doniesla komplet suchu vybavu, takze domov som isiel iba za jemneho mrholenia, ale inak v podstate suchy. Ha, a zacinam pomaly interagovat s lokalnymi - dnes sa ma jeden maly chlapec spytal, ci mi len tak v trenkach a tricku nie je zima. Iba som sucho (alebo mokro) odvetil, ze "no"...no, zaciatky su tazke, nabuduce mu skusim celou vetou odpovedat. Ale prekvapil ma, lebo otazku o zime som fakt necakal. Stupal som akurat do prudkeho kopca, jemne prsalo, takze by som skor cakal nieco viac k teme...ale zima?

Na tych 10.000km som potreboval 5 rokov a 8 mesiacov (skoro na den presne). Zodral som pri tom (alebo este stale deriem) 15 parov topanok a 1 par noh (parkrat som sa bol prebehnut naboso po plazi). Tych takmer 6 rokov to nebolo vzdy uplne ruzove, bol aj rok s tesnym prekrocenim 1000ky, ale aj 2000+ km roky. Ani zranenia sa mi nevyhybali, najma prve roky, presnejsie druhy rok. To som pauzoval najprv nejakych 6 tyzdnov s trieslami. Potom som sice uspesne natrenoval na NYC maraton, ale po nom som si "odsedel" dalsie 4 mesiace s bolavou patou (davam to za vinu prilisnej pronation-control bote). Dalej som uz nenechal nic na nahodu a zacal som nosit na krku Phiten - rovnaky nosili aj Kara a Paula, moje oblubenkine :) A odvtedy (klop-klop) ziadne zranenie. Ale keby niekto potreboval odporucit sportoveho lekara v Prahe, mam celkom dobry prehlad :)

Takze co dalej? Vravim si, ze este takych dalsich 30.000km by bolo fajn, aby to bolo okolo celej Zeme. Mozno do 50ky to dam :)

Zatial to vyzera nadejne, poctivo beham, minuly tyzden 82km, tento to pojde asi na 87. Este stale mam pocit, ze citim unavu z polmaratonu. Treningy mi inak celkom vyhovuju, cez tyzden taka pohodicka a jediny vazny beh je potom vikendovych 20+ km. Pomaly to premenujem na vikendovych 30+ a casom az 40+. Uff, to bude zaujimave, ale tesim sa na to. Co mi vsak trocha robi vrasky je to, ze dnes v noci zacina NBA...a s nou aj nocne prenosy...ach, ako to mam sklbit s behanim a rodinou? :(


5 comments:

  1. Ses dobrej.. no s temi phitony to znam..:)... dokonce vim o jednom, co ti ho privezl:).
    No mas to ted pekne rozbehany.. pres "zimu" ve spanelsku nabehas a na jare budu mit kralika na brdskou.. to by v tom byl cert, abych na tu 4h hranici lip nezautocili..
    Tak hodne stesti do dalsich 10.000 co 10, 100k km, at to beha.. at se dari! 12:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. No jo, velka vdaka za ten phiten! Tento rok mi jezisko mozno donesie novy. A o tych tvojich 4h nepochybujem, u teba to bude hlboko pod, tak 3:45 tipujem.

      Delete
    2. Kvuli tomu jsem to nerikal.. mam jen radost, ze te nic netrapi.. Jinak ty 4h na brdske, to je narez.. pod to se nemuzu efektivne dostat. Ale 4:15? nebo lakave 4:12? To jsou casy, ktere by se pokud vsechno bude na max mozna daly jeste ziskat.. Ty na ne urcite mas.. Ja uz budu jen horsi:). Ale to nevadi.. zase budu mit moznost byt ve vyssich kategoriich.. MSF! 12:)

      Delete
  2. To je narez, velka gratulace a preju energii do tech dalsich 30k!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Diky za podporu! Inak, ked si pozeram tie kilometraze ludi na behej.com, tak si s tymi mojimi 10000km pripadam ako maly chlapec :)

      Delete