Thursday, March 13, 2014

Bieda s nudzou

Uz to bude pomaly 6 tyzdnov, co som sa bol prebehnut do Srbska (50km). Odvtedy ale ako keby utal - nemam ziadny 30+km beh. Navyse, aj vacsina tych 20+km pozostavala z pracovnych dvojsmeriek. A to vsetko len preto, ze posledne tyzdne nie som schopny vstat z postele pred 6:00 rano. Nadranom ku nam do postele uz vacsinou zavita jedno z deti a ked mi aj zazvoni budik, ze mam vstavat a ist behat, tak ja ho iba rychlo vypnem, aby sa nikto nezobudil a spim. To je dalsi moj problem – na prve zvonenie nikdy nevstanem. Vzdy az na nejake tretie, stvrte (s tym, ze medzi kazdym zvonenim mam 5 min cas na extra spanok). Ale ak budik vypnem hned pri prvom zvoneni, dalsie uz nepridu…a ja spim, spim a zrazu je rano, rodina vstava a moje 3-4h vyhradene na beh su z polovice prespate. Zvacsa potom dam uz len nejakych kratkych 10km, pripadne to prelozim na vecer, ked deti lahnu spat, ale to uz potom nebyva 30km. Na to som vecer uz prilis prispaty.

Proste som celkovo posledne tyzdne nevyspaty a odnasa si to moj beh…

Teda, najma tie dlhe behy. Tie kratke sa snazim platat, ako sa da. Ked je najvacsia nudza, tak si vybehnem cez obed aspon na 5km, potom vecer este nieco k tomu, ale niektore dni zase nic a vo vysledku som rad, ze dam nejakych 70-80km tyzdenne. A to som zaciatkom roka s prstom v nose behaval 100+ tyzdenne. Paradoxne som z tohto behania ale ovela viac unaveny. Neviem preco. Asi preto, ze ked dam rano nejaky beh, vecer dalsi kusok a potom este zajdem na basket, tak je to uz prilis.


Ale vravim si, ze uz musim zacat konecne poriadne behavat, lebo toto flakanie sa mi nepekne vrati na nejakom jarnom preteku. Ak sa mi podari vstat, tak tento vikend si vybehnem nejaku 40ku a konecne zase zalogujem 100km za tyzden. Potom buduci tyzden by to malo byt este lepsie – ked uz nic ine, tak sa chystam na partizansky beh okolo Liberca, co by malo byt 56km. Vdaka za taketo akcie, lebo vstat skoro rano a tolko si odbehnut, to by som asi pri sucasnej vstavacej forme nedal. Ale doma som dostal priepustku a tak sa mozem cely den venovat behaniu – cize sanca, ze ten dlhy beh naozaj dam rapidne stupa. A potom sa uz blizia Brdy, nasledne horsky maraton, v maji SUTR na Sarke…No a o 3 mesiace sa ma konecne Silva opyta, ze co som robil v zime. Dufam, ze jej budem mat co porozpravat…

nth :)

9 comments:

  1. Duri, mas dve deti.. to je 2x50km.. Silva je 105.. Takze 100 je v suchu a 50 .. to ty das na moral;)...
    Uz jen ten boj nas urcite zoceli.. Aspon ja v to verim.. A Liberec bude urcite fajn.. VS to naplanoval a ja jsem take nateseny jako male decko!:)
    MSF! Vydz! 12:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. koukam, ze jsem se pretukl.. chtel jsem rici, ze 5km das na moral.. Ovsem deri v klavesnici:).. to je vzdycky maglajs..

      Delete
    2. Jo, ja som to pochopil, ze preklep :)
      A nebudes verit, ale ja si to stale opakujem, ze tu silvu s dvoma deckami musit dat aj bez treningu. Nie je problem behavat, ked ma clovek kopec casu. Ten pravy ultra trening prichadza az s rodinou :)

      Delete
  2. Ahoj Ďuri, podepisuji vše co je v tvém příspěvku i co psal Honza... kdysi se v hospodě říkávalo "Ožrat se umí každý, ale přijít pak v šest ráno do práce... to je umění...". a tak je to i s tím tréninkem - bez dětí, bez manželky, bez pracovních povinností... to by byla nuda, ne ? Když si čtu okolní blogy, tak je vidět, že všude je chvílema zataženo - a po pravdě, ty už něco natrénováno a uběhnuto máš a zrovna tobě na Silvě věřím ! A na závěr bych uvedl jedno motto - "netreba to hrotit" :-) Měj se !
    RS

    ReplyDelete
    Replies
    1. Diky moc za podporu. To s tym ozieranim sa je skvele!!! Presne sa to na toto hodi. Dufam, ze sa na Silve budeme vzajomne tahat :)
      Inak, dnes sa mi konecne rano podarilo vstat, takze si logujem dalsiu tohtorocnu 40ku.

      Delete
    2. ...rád bych se s tebou na Silvě vzájemně tahal, ale když jsme si o víkendu četl jak jsi běžel (poprvé) Brdskou - tak myslím, že naše výkonnosti jsou dost vzdálené (v můj neprospěch...) - nicméně se těším až se letos na Brdské už za chvíli potkáme ! Jinak "40" ... moc hezké, já mám letos jen jeden běh přes 40, jinak se snažím běhat tak 20 - 30km, pokud možno přes kopce...

      RS

      Delete
    3. No, tak to behavas tak isto ako ja. Tento rok to nejako flakam - zopar 30+, raz 40, raz 50, teraz cez vikend idem do Liberca na J56, ale inak slabota. Takze niet dovod to u teba vopred vzdavat! Tesim sa na stretnutie v Brdoch o mesiac :)

      Delete
  3. Celkom ti rozumiem, ako keby som to sam pisal.... Ale hlavu hore, mohlo by byt aj horsie :-) Vsetko sa nakoniec v dobre obrati! Je dobre vediet, ze nemam taketo pocity sam ;-)

    A to sa mi paci od RS, Ozrat se umi kazdy.... :-)))))))

    ReplyDelete
    Replies
    1. Vobec nemas taketo pocity sam. A u teba je to este o to horsie, ze to vase pocasie je casto fakt fekal, to by som tam dal o polovicu behov menej nez teraz. Ale o to je to lepsi pocit, ked niekam konecne vybehneme, co? :)

      Delete