Sunday, June 30, 2013

Doplnam bezecku vybavu

Aha, co som dostal od kolegov na rozlucku! Minuly tyzden mi skoncil pracovny kontrakt a moji (dnes uz byvali) kolegovia ma prekvapili touto vychytavkou do Salomonu:


Je to v podstate najma camelbag, ale ma aj priehradku na nejake najnutnejsie veci (celkovo extra 5 litrov), kde sa zmesti tricko na prezlecenie, penazenka, nieco pod zub a tak...Je tam aj hromada dalsich priehradok, kde si mozem odlozit celovku, vreckovky, mobil, okuliare, cokoladove tycinky (mnam) a vsetky su umiestnene vpredu alebo zboku na popruhoch, takze ich mam vzdy po ruke bez toho, aby som daval dole vak. Ale co je uplne najlepsie, tento vak vobec na chrbte nelieta, zo strany na stranu. Je to vlastne taka vesta, ktora sa vpredu na dvoch miestach zapne a uz o nej ani neviem (nakoniec, ved ma iba 330g). S batohom sa dodava aj pistalka a nejaka termo deka, ktore sa mozu hodit, ked si niekde zlomim nohu a budem sa snazit privolat pomoc, pripadne aby som neprechladol. Dufam, ze tu deku teda nikdy nerozbalim :) Ale vraj je to povinna vybava na niektorych ultramaratonoch, tak sa mozno predsa len niekedy (aspon teoreticky) zide.

Ale uz sa teda s tymto vakom musim prestat vyhovarat na tieto nase horucavy - 1.5 litra tekutin by malo vydrzat na nejake 3-4h. Co vsak budem robit, ked pojdem na dlhsie, to este neviem. Bud si asi vezmem do ruky este nejaku flasku alebo si naplanujem trat okolo nejakeho konzumu, aby som mohol dotankovat.

Este ked sme pri tych nakupoch. Moje trailove Salomony sa uz silne trhaju, Asics sa uz roztrhli, nadisiel teda cas kupit nove obutie. Stravil som asi tyzden na nete, hladanim vhodnych obchodov a citanim recenzii, az som nakoniec objednal troje nove boty. Pridu buduci tyzden, tesim sa ako maly chlapec! Dvoje pridu dokonca az z Anglicka. Ale co uz, ked tam mali najlepsiu cenu a nulove postovne. Na podporu lokalneho podnikania aktualne nemam financie :)

Inak, uz je tu sice celkom teplo, ale este to nie je ziadny masaker, oficialne sme nemali ani jednu 40ku. Behanie vsak uz zacina byt celkom narocne, najma dodrziavanie planu. V zime to bolo super - nevstal som rano, stale som este mohol vybehnut cez den alebo vecer. Ale teraz, ak nevstanem rano, tak je to v prdeli. Uz okolo 11:00 teplota vystupa k 30'C, neskor poobede nad 35 a drzi sa prakticky az do tmy, kedy zacne iba pozvolna padat dole. Tak napriklad dopadlo aj moje tohtovikendove behanie. Chcel som ist 34km, na co potrebujem asi 3:30h. Ale ako ja mienim, deti menia. Si povedali, ze nadranom sa spat nemusi a bolo vymalovane. Ak som nechcel mat potom od zeny tichu domacnost, musel som zostat doma. Ved to netreba hrotit. Zajtra rano tomu dam este treti pokus :) 

Celkovo to vsak bol relativne uspesny mesiac. Po dlhsej dobe som nabehal vyse 300km a moje bezecke statistiky vravia, ze tento rok mam odbehnutych uz vyse 1800km, co je na mna velmi slusny (ba az rekordny) priemer 300km/mesiac. Dufam, ze mi to takto vydrzi aj v druhej polke!

nth



6 comments:

  1. Duri, moc pekny!!! s tim hodnoceni do 11h.. a je to v pr**.. jsi temer zopakoval nektere moje hodnoceni, kdyz se nejak logisticky nepodari nejaky beh zaradit.. ovsem ja to ted resim (deti uz velke, ovsem mam na krku Deri) ruzne pospojovanymi kratsimi behy.. tuhle 10, tuhle 15, nebo 9.. a ono se to ve finale poscita..
    Drzim palce! Doufam, ze te osud privane nekam blizko.. MSF! Behu zdar! Ultra zvlast! 12:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Presne tak, je to o improvizacii a skladani. A hlavne sa netreba stresovat s tym, ked nejaky planovany beh nevyjde. Sa to dobehne inokedy.
      Kam nas zaveje, to este neviem, ale dufam, ze niekam pobliz. Ale ked to nevyjde, tak ta skusim na nejake jesenne ultra dotiahnut sem, ak tu este budeme - krajina je tu zaujimava, bude sa ti to urcite pacit a bezia sa rozne trate od 50 do 160, oktober-december.

      Delete
  2. Prosím hoď sem odkaz na ten obchod v Anglii. Díky moc.
    Jiřík

    ReplyDelete
    Replies
    1. www.sportshoes.com alebo www.wiggle.co.uk
      Ale neviem, ci maju free shipping aj do CR.

      Delete
    2. Mohol by si byt trosku pedantny? Ked uz to sem pises, tak nech to nie je strateny cas ;-) Tak ako aj mne chybali linky na tie e-shopy, mohol by si dat aj link na tie konkretne boty, co si kupil, pre referenciu, tak ako si dal link na ten vak.

      Vdaka ;-)

      Delete
    3. Jaaaj, sa nepokakaj :)
      http://www.sportsshoes.com/product/ADI5083/adidas-supernova-sequence-5-running-shoes/
      http://www.sportsshoes.com/product/ADI5028/adidas-response-stability-5-running-shoes/
      http://www.tiendarunning.es/zapatillas%20running,%20zapatillas%20correr,%20calzado%20correr,%20running,%20correr/zapatillas%20running%20hombre,%20calzado%20hombre%20correr/Asics%20running%20hombre?product_id=1035

      Delete