Wednesday, April 17, 2013

Brdska stezka - 50km (2. diel)

Konecne su uz k dispozicii aj oficialne vysledky. A vobec si tam nestojim zle. Z celkoveho poctu 106 ucastnikov, ktori presli cielom (na starte ich mozno bolo viac), som skoncil na 48. mieste, cize v prvej polke. Presne, ako mi vraveli na niektorej cerpacke. Tu je zaujimave, ze o celkovom umiestneni sa u mna rozhodlo prakticky hned na uvod. Start bol samozrejme klasicky chaosny, kazdy si hladal svoju poziciu a tempo, ale po tej zhruba pol hodke sa to ustalilo a od takeho 7.km si pamatam kazdeho, s ktorym som sa na trati stretol. Medzi 9. a 22.km ma predbehli traja bezci, zatial co ja som predbehol dvoch. A odvtedy dlho nic. Na jednom useku som sice dobehol a na chvilku aj predbehol jedneho bezca (zdravim tymto Radomira), ale potom som neudrzal tempo a stratil ho v dialke. Az na poslednej cerpacke som bol predbehnuty dalsim bezcom. Cize moja bilancia od prveho stupania okolo 7.km az do ciela je taka, ze ma predbehli 4 bezci a ja som predbehol 2. Aky to rozdiel oproti mojim predoslym velky behom (mestskym maratonom), kde su tie cisla aj stonasobne vyssie.

S potesenim tiez zistujem, ze som sa v najsilnejsej kategorii (muzi do 40 rokov) umiestnil na velmi peknom 12. mieste. Ale uplne najvacsiu radost mam z toho, ze v neoficialnom hodnoteni podla krajin sa mi podarilo vyhrat moju vobec prvu kategoriu v zivote! V registracii som totiz uviedol moju spanielsku adresu a spomedzi vsetkych "Spanielov" beziacich Brdsku stezku som bol jasne najrychlejsi :) Honza potom prehlasil, ze nabuduci rok pojde reprezentovat San Marino.

Pre uplnost este pridavam link na moj vykon podla garminu. Najma ten profil trate je celkom impresivny (na moje skromne bezecke pomery). Samozrejme, je mi jasne, ze proti horskym ultra behom je toto iba slaby odvar detskeho caju...ale tak, ved niekde treba zacat :)
Podla mojich barometrickych hodiniek som vystupal 930m, podla garmin webu dokonca vyse 1300m...
...kde je pravda, ani srnka netusi.

Na zaver este par fotiek, pre dokreslenie atmosfery a prostredia trate (autorom fotiek dakujem!). Skoda, ze na ziadnej bezeckej ja nie som...tak aspon odprezentujem kolegov spolubezcov.





5 comments:

  1. Duri, rád bych tě vyfotil jinde než na startu, ale byli jste s Honzou o dost rychlejší :-) Jinak gratulace k velice pěknému výkonu a prvnímu místu mezi "Španělskými" běžci :-)))

    ReplyDelete
    Replies
    1. No, najma Honza byl rychlejsi, ja som sa iba tak suchtal. Ale tak par ludi ma cvaklo, snad sa to casom niekde objavi. To prve miesto medzi Spanielmi si samozrejme velmi cenim, diky za gratulaci :)

      Delete
  2. Duri, ty jsi horsi nez ja!!! Uplna slepici prdelka.. Ty reknes uplne vsechno! :) {San Marino!, abych ted premyslel pro jistotu nad jinou zemi:)]
    Bylo to fajn, jeste ted to v nas dozniva a tak nezbyva nez dodat.. Brdska stezka 2013 skoncila, atzeje Brdska stezka 2014!!! :)
    12:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ja som v tomto ako zena, vsetko vykecam (damy prominou). Tak sorry. Schvalne sa ale o rok pozriem, ze aku krajinu si napises :)

      Delete
  3. Sakriš, jak to tak čtu, tak jsem zase propásnul jednu parádní akci :o) Příští rok si to už ujít nenechám, jestli teda dostatečně natrénuju kopce a kopečky :-))
    Jiřík

    ReplyDelete