Thursday, March 28, 2013

Posledna faza treningu – tzv. zimna priprava


Mam pocit, ze cele je to nejake pomiesane. Zimna priprava zvykne vacsinou byvat na uvod treningoveho procesu, nie? Nabrat kondicku. A potom na zaver pripravy sa ide niekam do tepla. Ale u mna je to presne naopak. Prakticky cely trening prebiehal na juhu Europy, v teplej (relativnom) Andaluzskej klime. A teraz, ked mi do hlavneho zavodu sezony (Brdska 50ka) zostavaju necele 3 tyzdne, tak sme sa presunuli do mrazivej Strednej Europy. Samozrejme, ten presun ma uplne prozaicky dovod - niekedy je treba ist pozriet aj babicky...a najma treba dat spravit Adamovi pas. Ale pre mna to znamena, ze od zajtra behavam na rodnej hrude. Na zamrznutej, premocenej, rozbahnenej, zasnezenej hrude. Az zajtra rano uvidim, ze ktore slovo ju aktualne najlepsie vystihuje. 

Na druhej strane, ono je to vlastne takto dobre. Brdska 50ka sa bezi pri Prahe, tam teraz nebude velmi ine pocasie. Takze mam dost casu sa aklimatizovat. A ak sa to ma bezat v mraze a na lade, tak je asi dobre, ze som teraz tu a mozem si to natrenovat.

Co mi vsak robi vrasky, je to, ze nejak neviem, kde mam trenovat. Nejak som neratal s tym, ze tu bude vsade stat voda. Dokonca som si doniesol iba dva pary tenisiek - jedny na asfalt, druhe na teren. Prave na ten teren som sa tesil. Vybehnut si niekam do prirody, odbehat par kopcekov. Ale vyzera to tak, ze asi budem musiet zostat na cestach a chodnikoch, co ma teda ani trocha netesi. Aj ked, po tom, ako som dnes najazdil autom asi 150km po nasich okreskach, tak tie aktualne pripominaju skor ten trail nez asfalt...ale to je uz ina tema. A mozno by mi malo robit vrasky aj to, ze ma boli hrdlo a kaslem, ale nejak nerobi...to skor mojej zene, ale ona sa s tym casom vyrovna. Sa len bojim, ze zacne apelovat na zodpovednost a zakaze mi behat :(

Ale aby to dnes nebolo cele take pochmurne, tak som si konecne spravil radost a dodatocne k narodeninam si kupil nove bezecke hodinky. Kto cital minulotyzdnovy blog, tak si urcite pamata moju hodinkovu dilemu....ktoru nakoniec vyhral Garmin 910XT. Ultra je ultra, vydrz baterky je podstatna. Dnes mi ich kurier doniesol. Od objednania uplynulo asi 20h, tomu vravim rychlost...este par rokov dozadu by to bola na Slovensku iba cista utopia. A aby to nebolo malo, tak ako necakany bonus mi s nimi prisiel aj hrudny pas. Neobjednaval som ho, ani som zan neplatil, ale bol pribaleny k hodinkam - hoci to mala byt verzia bez neho. No, stazovat sa nikomu nebudem :) A tak, ked sa mi zajtra rano nebude chciet vybehnut do mraziveho pocasia, bude ma dopredu hnat tuzba si vyskusat novy stroj. Uz teraz sa tesim!

Na zaver male bezecke okienko z posledneho bezeckeho obdobia - na to mnozstvo cestovania a prace, to bolo velmi plodne obdobie. Za 6 dni som nalogoval 95km. Bolo tam sice kopec improvizacie, skracovania, predlzovania, nahradzania, ale to je uz skor taky standard. V utorok som si dal na dlhu dobu poslednu pracovnu dvojsmerku (teraz mam 3 tyzdne volno, potom budem mat zase take volnejsie bezecke obdobie po Brdoch) a musim s radostou skonstatovat, ze uz davno som necitil taku silu v nohach a tolko energie, ako teraz cestou domov z prace...do kopca. No radost behat. Az mi bolo luto, ze to je iba hodinovy beh. Dufam, ze mi ta sila zostane este dalsich 16 dni.

1 comment:

  1. Skvely!!!
    Duri, jedes pekne.. Ja ted nejak vic unaveny, preci jen veci v praci, kolem domku a tak, ale to nejsou vymluvy:), jen konstatovani skutecnosti a uz se tesim, jak mi vsechno budes na Brdech vypravet..
    MSF! 12:)

    ReplyDelete