Friday, March 8, 2013

Pomaratonska hluchota

Ani v podstate nie je o com pisat...po tych 300+ a 400+ km mesiacoch si teraz pripadam, ako keby som ani nebehal. Minuly tyzden iba 29km, tolko malo som mal naposledy niekedy v auguste. V pondelok, na druhy den po maratone, som sa vybral troska rozhybat svaly, ale lave koleno si povedalo, ze tak toto NIE a ze na beh sa este neciti. Tak som sa kryvajuc vratil po 2km domov. Aj som sa trochu bal, ci to nebude nieco vaznejsie, ale zase, pri maratone ma nic nebolo, takze to musela byt len nejaka kratkodoba stuhnutost. A tak aj bolo, v stredu uz pohoda, takze som si dal 5km vyklus. Potom este nieco v piatok (jednosmerka do prace) a v nedelu. Celkovo teda 29km...ale ziadny stres, po maratone si treba dat oddych. Tento tyzden som uz mal aj jednu pracovnu dvojsmerku (25km), v celkom sviznom tempe. A este ma caka dnes alebo zajtra vyklusovy polmaraton a este nieco male potom, cize celkom asi 65km. Kilometre teda pozvolna narastaju, ale ako vravim, mam zrazu tolko volneho casu, ze neviem, co s nim. A medzi jednotlivymi behmi su take rozostupy, ze si niekedy takmer ani nepamatam, keby som bezal naposledy. Musim vsak povedat, ze aktualne sa mi toto hluche obdobie celkom hodi, lebo u nas teraz prsi kazdy den a tym padom sa da behat iba po cestach a chodnikoch. Keby som sa teraz vybral na nejaky moj oblubeny vybeh do prirody, urcite by som niekde zapadol alebo v blate stratil tenisky :) A navyse, nieco ma obchadza, takze je vlastne dobre, ze nestresujem telo dalsou zatazou.

Ale zase az tak uplne nezahalam. V tomto medziobdobi sa mi podarilo nieco, co je mozno este dolezitejsie nez nabehanych 200km. Moja zena si naivne myslela, ze maraton a dost. Ze teraz uz prestanem kazdy den behavat. Ani sa jej nedivim, takto to totiz zvyklo byvat, ked som daval maraton 2x do roka. Vzdy po nom nasledovalo par tyzdnov iba obcasneho behania. Ale tento rok mam o mojom behani trocha inu predstavu. O 5 tyzdnov ma caka prvy ozajstny ultra maraton - Brdska 50ka (ano, 50km beh). Zena o tom povodne nic netusila, ale minuly tyzden som s tym vysiel na svetlo, ze ved uz nie je na co cakat. A zobrala to celkom v pohode, ze teda 50km este mozem. Ale zaroven zdoraznila, ze na nieco dlhsie nech rovno zabudnem. Vyslovene spomenula behy nad 100km. Hm, tak teraz neviem. Keby som isiel na Silvu (103km), tak to by uz bolo nad 100km, ale mohol by som jej slubit, ze na 99.km odstupim. Alebo sa zaregistrovat iba na kratsiu variantu (90km). No, ale to uz predbieham. Este ani netusim, ci na Silvu pojdem...

Takze aby som to zhrnul - posledne 2 tyzdne som behu velmi neublizil. Ale od pondelka na to znova nabehnem a cakaju ma 4 tyzdne s 90+ km/tyzdenne. A k tomu este rodinny vylet do Madridu, sluzobka do Bruselu a cestovanie na Slovensko...takze to bude znova zabavne a narocne zaroven :)

Na zaver pridam este par maratonskych oficialnych fotiek (iba screenshoty, nechce sa mi za ne platit 65EUR):












3 comments:

  1. Duri, moc hezky jedes!!! fakt super. Zena bude nakonec rada..:)
    U nas to taky bylo nejdrive ruzne omezovane vzdalenosti a pak i tahle omazeni padla. Myslim, ze je to tak vsude..:)
    Ja bych poctive rekl, ze ta nejdelsi trat je 103, ale ze se to da na 65 km zkratit na 90. A ze preci mas rozum, uvidis, co a jak... A pak bude tam hromada znamejch, bude to takova delsi "party":).
    Tesim se brzo na shledani.. Nasim bojum zdar! 12:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ty tam sice budes mat plno znamych, ale ja iba jedneho a aj ten bude tak 2-3h popredu :) Ale to uz velmi predbiehame. Zatial idem od behu k behu a moje plany predbezne koncia Brdskou stezkou. Potom sa uvidi, ze co dalej. Ale tak si vravim, ze ked uz Silva, tak by bola skoda tu 13km zachadzku vynechat :)

      Delete
    2. :) to vsechno prijde.. uvidis..
      Navic, ja Brdskou urcite nepobezim na zadny rekord, nesmim se znicit, za dva tydny mam Zane Grey plus doprava do US, atd.. Jak pobezime na Silve, to je jeste otazka. Zkusim se zlepsit, ovsem bezet takou streku se musi hlavne hlavou:), rekl bych..:)
      No a doma nemusis hned vytroubit, ze tu 13km odbocku si jiste strihnes..:). Proste reknes, ze kdyz bude vsechno naprosto v pohode, dostatek casu, atd.. vitr ti bude prat.. tak treba ze ano..:)
      To zenu uklidni. MSF! 12:)

      Delete