Monday, January 21, 2013

Behanie pocas rodicovskej dovolenky


Minuly tyzden som cerpal rodicovsku dovolenku a clovek by si myslel, ze budem mat kopec casu na behanie. Ved moja hlavna cinnost bola vozit starsieho syna do/z jasiel (btw, dnes ma narodeniny, 3 roky, VSETKO NAJLEPSIE!!!). Ale vzdy sa doma nieco naslo, maly plakal, zena chcela, aby som s nou obedoval, hento, tamto a tak som musel hodne improvizovat. Znovu som obnovil vecerne behy, okolo 22:00 uz starsi syn 100% spi a ja som “pusteny” behat. Ale aj tak som bezal utorok vo stvrtok, stvrtok v stredu, sobotu v nedelu a tak….

...tento pobyt doma mal vsak jednu velku vyhodu. Pri jasliach je atleticky stadion a v stredu som sa vybral po syna trochu skor, ze si na drahe odbeham rychlu 8ku. Bezalo sa mi nadherne! Bez nejakeho velkeho silenia som udrziaval viac menej konstantne tempo a nakoniec z toho bol priemer 4:14min/km!!! Co je pre mna uzasny cas, takto rychlo som este takto dlho nikdy nebezal. Ved este pred mesiacom som isiel na plny vykon, aby som drzal 4:30-4:40. Ci za to mozu tie 40+ km behy v poslednych tyzdnoch, to neviem, ale v kazdom pripade, pred bliziacimi sa polmaratonom a maratonom je toto velke povzbudenie. Mam ale zaroven aj dilemu – v nedelu idem polmaraton, ale akym tempom ho mam ist? V oktobri som v ramci uvodnej fazy treningu dal polku s priemerom 4:41min/km. Urcite sa chcem teraz zlepsit, ale kam to az tlacit? 4:30 mi pride realne, ale mozno by som zvladol aj 4:20…Teraz som dal tu 8ku za 4:14, treningovo, v nohach km z predoslych dni a nijak extra som to nehrotil. Mozno by som aj tych 21 odbehol v nejakom slusnom tempe…atmosfera zavodov dodava energiu…hm…

Ono vlastne o nic nejde, polka nie je moj ciel, mozem ju kedykolvek seknut a iba doklusat. Akurat by mi ale mala napovedat, ze kde vlastne som …. ze ako mozem bezat potom o mesiac maraton…

V nedelu som si uz pomaly tradicne privstal a vybral sa na pohodovu 25ku. Po predoslych 30+ vikendovych behoch mi pride 25km ako uplne oddychovy beh. Ved som si nebral ani ziadny snack so sebou, iba jednu flasu pitia…co sa budem stresovat kvoli 2h behu, ze? :) Povodne som si sice predstavoval, ze ju dam sviznejsie, ale pred polkou som sa nechcel zbytocne unavit, tak som si to iba odklusal. O to tempo vlastne ani nejde…je velmi prijemne byt skoro rano vonku, ked este vsetci spia, vsade ticho, tma…taka pohodicka :)

Jo, a minuly tyzden som “aktivoval” dalsie bezecke boty, kupene este v Septembri v USA, ale o tom az niekedy nabuduce…

2 comments:

  1. Jsi dabel! Ten cas bude naprosto skvely!!!
    Mimochodem budu se tesit, ze me konecne prekonas, bylo by na case!:)
    MSF! 12:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Prekonat tvojich maratonskych 3:03???? Si asi upad :) A pozeram, ze aj na polke to mas pod 1:30h....ved ty to nandavas aj Fabiovi, tak co ja mozem chciet. Rychlost fakt nie je moje. Ale diky za podporu! :)

      Delete